Chemo slaat aan, een beetje ademruimte…

Na een heftige periode van een intensieve chemokuur met daarbijkomend een 2 maanden durende onsteking en dus in en uit het ziekenhuis vanaf het moment dat het nieuws kwam in November zijn we nu eindelijk in wat rustiger vaarwater beland. Na een boel scans en onderzoeken hebben we inmiddels het nieuws gehad dat de chemotherapie erg goed heeft aangeslagen en ervoor heeft gezorgd dat wij de komende maanden wat ademruimte krijgen om nog een beetje te leven en samen te zijn. Halverwege Mei zullen er weer nieuwe onderzoeken plaats vinden om te zien hoe het dan gaat met de kanker en of er opnieuw behandeld moet/kan worden om het onvermijdelijke toch nog wat verder uit te stellen.

De artsen hebben ons verteld het er nu nog even van te nemen als gezin zijnde en voor mijn vader om vooral nu aan te sterken zodat hij straks misschien een tweede serie chemo’s aankan.

Helaas zijn bepaalde dingen nu niet mogelijk zoals nog een laatste paar keer uit eten, een leuk uitje samen of andere van de dingen die we vroeger deden (ivm met de financieën en de horeca plus andere gelegenheden gesloten zijn door corona).
Maar we proberen met andere leuke dingen toch het beste eruit te halen. Wandelingen met de rollator om zijn conditie weer op peil te krijgen na de effecten van de chemo, een filmpje kijken samen of even buurten bij wat oude bekenden. Al met al eigenlijk al druk zat want de energie die een half jaar geleden nog zo vanzelfsprekend was is nu toch wel een stuk minder.

De komende tijd maken we het er het beste van en hopelijk word het ons gegund dat we met zijn allen nog een keer uit eten kunnen gaan binnenkort!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *